maanantai 10. joulukuuta 2012

Romtopf-kokeilu

Mikä on tulos, kun yhdistetään oman pihan omenat 54% Stroh-rommiin?

En tiedä (vielä), mutta aion ottaa selvää!


Syksyllä hillon keittämisen lomassa heräsi ajatus jonkin aivan uuden kokeilemisesta. Muistin lukeneeni artikkelin hedelmien säilömisestä alkoholin avulla, ja päätin kokeilla jotain Romtopfin tapaista, mutta omenoista.

Ryhdyin siis tuumasta toimeen, ja sulloin ison lasipurkin täyteen omenalohkoja. Sitten lorautin pullollisen rommia ja reilusti sokeria (fariini- ja talous-) päälle. Purkki on siitä lähtien saanut levätä pimeässä ja viileässä kellarikomerossa, pariin otteeseen olen varovaisesti käynyt sitä kääntelemässä.

Yllä olevasta kuvasta näkee, miltä purkki sisältöineen näyttää nyt. Sokeri näyttää liuenneen nätisti, ja rommi on muuttunut tumman punertavan ruskeaksi. Pohjalla näkyy pieniä hedelmälihan palasia. Ensi viikolla olisi tarkoitus avata purkki ensimmäistä kertaa 3 kuukauteen, ja katsoa mihin kaikkeen alkoholipitoiset omenat keittiössä taipuvatkaan...

Siitä enemmän ensi viikolla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti